BiokaWHEY

BiokaWHEY obsahuje sušenú srvátku s vysokým podielom bielkovinových proteínov, ktoré aplikované na list rastliny vplyvom UV žiarenia (slnečné svetlo) vytvárajú aktívne voľné radikály. Tieto voľné radikály výrazne znižujú a degradujú spóry húb rôznych typov múčnatky uhoriek, cukiet, rajčín a tekvicovej zeleniny (melón, baklažán a tekvice).

PRODUKT S OBSAHOM 100% SRVÁTKY OBOHATENÝ O BIELKOVINY

POUŽITIE

MÚČNATKA  –  VÝŽIVA PRE BAKTERIÁLNE PRODUKTY NovaFERM

BiokaWHEY obsahuje sušenú srvátku s vysokým podielom bielkovinových proteínov, ktoré aplikované na list rastliny vplyvom UV žiarenia (slnečné svetlo) vytvárajú voľné radikály. Tieto voľné radikály výrazne znižujú a degradujú spóry húb rôznych typov múčnatky uhoriek, cukiet, rajčín a tekvicovej zeleniny (melón, baklažán a tekvice).
Odporúčame postrek vykonávať preventívne a vždy v ranných hodinách, aby po aplikácii, čo najdlhšie pôsobilo na listy rastliny slnečné žiarenie. Postrek je potrebné opakovať v týždňových intervaloch.
Produkt sa môže používať aj v ekologickom poľnohospodárstve.

Prečo srvátka?
Uhorky sú jednou z najčastejšie pestovaných druhov zeleniny u nás. Často nám radosť z bohatej úrady dokáže prekaziť múčnatka uhoriek, ktorá sa rýchlo rozširuje a dokáže zničiť celú úrodu. Naši predkovia poznali a používali jednoduchý recept, ktorým bolo – mlieko. Mlieko najlepšie účinkuje proti múčnatke, keď je čerstvé a nepasterizované. Alternatívou mlieka je takzvaná srvátka.
Srvátka je súčasťou mlieka a je od neho oddelená pri procese vzniku syra. Počas tohto procesu sa mlieko zrazí, čím vzniká kazeín a tekutina, ktorá sa volá srvátka (mliečne sérum). Obsahuje niekoľko druhov bielkovín, ktoré sa v jednom celku volajú srvátkový proteín. Tekutá srvátka je následne zahustená a vysušená na prášok, aby bola dlhodobo stabilná.
Nás však zaujímajú práve bielkoviny (proteíny), ktoré sú v srvátke zastúpené, lebo tie majú zásadný vplyv na účinnosť srvátky proti múčnatke. Čím proteíny v srvátke tvoria vyšší podiel, tým je produkt účinnejší. Takáto obohatená srvátka o bielkoviny sa nachádza i v našom prípravku BiokaWHEY. BiokaWHEY obsahuje dôležité bielkoviny ako sú α-laktalbumín, β-laktoglobulín,  imunoglobulín, laktoferín a laktoperoxidáza:
– α-Laktalbumín je dôležitým zdrojom esenciálnych a vetvených aminokyselín. Vyznačuje sa aj imunomodulačnými, antimikróbnymi a antikarcinogénnymi vlastnosťami.
– β-Laktoglobulín je nosičom vitamínu E a taktiež je zdrojom rôznych aktívnych biogénnych peptidov, ktoré vznikajú z neho fermentačným procesom.
– Imunoglobulíny sú špecifické protilátky proti patogénom ako sú rotavírusy, salmonela a patogénne kmeňe Escherichia coli. 
– Laktoferín je glykoproteín, ktorý prenáša železo a patrí medzi neenzymatické antioxidanty. Antimikróbny účinok laktoferínu spočíva v tom, že veľmi silne komplexuje železo, ktoré je esenciálnou výživovou zložkou pre rast patogénnych baktérií.
– Laktoperoxidáza je najbohatšie zastúpený bielkovinový enzým v srvátke. Katalyzuje peroxidáciu tiokyanátu, pri čom vznikajú produkty, ktoré usmrcujú, alebo ináč zneškodňujú celý rad baktérií a húb.

Komplex srvátkových antimikróbnych zložiek (laktoferín, ß-laktalbumín, laktoperoxidáza a i.) spolu s produktmi metabolizmu mliečnych baktérií (organické kyseliny, bakteriocíny, biopeptidy, antioxidačné vitamíny), ktoré boli aktivované slnečným žiarením (UV svetlom) majú výrazný degradačný účinok na spóry húb rôznych typov múčnatky.
BiokaWHEY sa dá v tank-mixe kombinovať s listovými baktériami produktov NovaFerm DUAL, ORION a SIRIUS. Srvátka obsiahnutá v produkte BiokaWHEY poskytne na listoch rastliny baktériám viac potravy a tým sa baktérie rýchlejšie aktivujú a rozmnožujú.

VÝHODY

  • Vysoký podiel bielkovinových proteínov.
  • Ochrana pred múčnatkou.
  • Povolené v ekologickom poľnohospodárstve.

OCHRANNÁ DOBA

  • 0 dní

ZLOŽENIE

  • 100 % Srvátka so zvýšeným obsahom bielkovín

DÁVKOVANIE

Dávkovanie BiokaWHEY

 

 

 

 

 

 


DOKUMENTY K PRODUKTU